Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobrý den, víte, jak se privatizuje v Brně na severu?

Tak začínala zpráva, kterou podle pisatele dostali brněnští zastupitelé i policie. Níže je pokračování, neověřitelné berte s rezervou. Ctím presumpci neviny - odstraněny údaje, které se zatím neobjevily v tisku. Jinak bez úprav.

Další privatizace je zítra na programu-Nováčkova. Bytový odbor dává realitce klíče od bytů.

Otázky nájemnice z Trávníčkovy 5:
V příloze posílám nabídku od ######### ze začátku privatizace (vloženo pod článek). Seznam se neustále doplňuje a od většiny bytů má klíče. Přiděluje obecní byty rychleji než bytový odbor. Kde myslíte že jsou původní nájemníci od nás z domu? A jak myslíte že ty byty získává?

Ti co se dobrovolně i nedobrovolně nechali vystěhovat do jiného obecního bytu - lze ověřit :
- ###########
- #########
- #########
- ########
- #########
- #######
- ######
 
A to je případ jen našeho domu. Na Nováčkové 6 a 8 je to podobné a takových domů je víc. Dělá to už léta. Je to propracovaný systém jak lidi vystěhovat aby hodně bytů dostal nějaký spřátelený podnikatel s některým městským úředníkem.
Prodává obecní byty za hotové. Kde je bere? To je otázka. Většina lidí koupí nemovitost a obecní byt pronajímá. Nemusí ho vrátit.
Na byťáku mají tisíce žádostí o byty a přidělují jen málo.
Známá paní ######### od ######### koupila 2+1 za 650.000,- hotově. A takových lidí je po Brně velké množství.
Umí v tom chodit a má ty správné kontakty.
 
Privatizačním právem jsem myslela právníka který dělal privatizace v době kdy to stát dotoval a prodával za odkupní nízkou cenu. Podmínky prodeje mají spoustu kliček a nikdo z běžných právníků se v tom nevyzná. Pokud by si to měl nastudovat, tak by to trvalo moc dlouho a nebyla bych schopná to zaplatit. Už jsem se informovala. Je tady jen pár právníků co to umí a rozumí tomu .... a dokázali by potvrdit kolik město udělalo chyb při prodeji našeho domu.
 
A protože jsem od začátku přesvědčená že je to celé dopředu připravený podvod skupinky podnikatelů spojené s úředníky z městských částí kteří tímto způsobem získávají tisíce obecních bytů ...... potvrdilo to i naše jednání s bytovým odborem Brno sever a Brno střed v době připravované privatizace - tak jen čekám kdy se to celé napojí na akci Stoka.
Bohužel se s ní v některých věcech musím ztotožnit a pokud budete setrvávat v tom, že prodej domů je v pořádku, pochopím to tak, že tento systém podporujete. Pokud ne, zkuste poctivě zjistit odpovědi na následující otázky (které jsem již naznačil i v minulém E-mailu):
 
Jaktože právě dům Trávníčkova 5 (a také č. 3, kde se nájemníci privatizátorům ubránili) splňoval podmínky pro prodej, přestože je v bloku osmi stejně zanedbaných domů?
 
Jak může paní ######### zajistit nájemcům jiné obecní byty a do těch "zprivatizovaných" dosadit své lidi (viz seznam 7 nájemců z Trávníčkovy 5)?
 
Jak je možné, že v domě Trávníčkova 5 je z 24 původních nájemců jen 6 a zbývajících 18 družstevních podílů vlastní rodiny pana Flimmela a pana ######?
 
Jak je možné, že paní ######### dostala do nájmu byt č. ## na Trávníčkově 5, aby ho (dr. podíl) převedla na p. ###### a vrátila se zpět do bytu soukromého vlastníka, odkud žádala o obecní byt a ten jí byl "náhodou" pronajat právě na Trávníčkově 5?
 
Jak je možné, že nájemcem byl také pan ########, který je s paní ########## v realitní společnosti ##### ########## ###### a který již dříve "privatizoval" byt č. # na Merhautově 12? 
 
Trvám také na tom, že znalecké posudky na ceny domů jsou podhodnocené, podhodnocení někdo musí zadávat a to je právě důvod, který umožňuje tento byznys. Pokud by totiž cena byla opravdu obvyklá, není možné, aby obratem ruky prodal družstevní podíl ze cenu podstatně vyšší.

Všichni se bojí, že je vyhodí z bytu. Všechno už bylo posláno policii, jste zastupitel a můžete požádat o stažení. Materiály byly poslány i ostatním zastupitelům.

 

Co dodat? O stažení nevýhodných privatizací bytových domů, resp. jejich zamítnutí, jsem se celou dobu s kolegy z SPD snažil i přes silný odpor těch zastupitelů, kteří naopak privatizace podporovali a hlasovali pro ně. Přitom zcela ignorovali informace ve zprávách jako je ta výše i zákonnou povinnost chovat se k majetku města Brna jako řádný hospodář, tedy jako ke svému vlastnímu. Jsem si jistý, že ani jeden z nich by neprodal svůj bytový dům za třetinu komerční ceny a to ani v případě, že by momentálně neměl na jeho opravu. Nikdo z nich by se nepřipravil v hodnotě majetku o nejméně 100 milionů korun za každý privatizovaný bytový dům a ještě zisky z nájmu v řádu milionů ročně.

Chtěl jsem přidat ještě odkaz na zápisy ze zastupitelstev, kde se o privatizacích jednalo. Bohužel na novém a velmi drahém webu města Brna zápisy nejsou dohledatelné i když na starém webu byly. Proč tyto zásadní informace nebyly migrovány do nového webu? Možná se někomu nehodí, aby se veřejnost jednoduše dozvěděla, jak který zastupitel hlasoval a co ke konkrétním bodům říkal...

Jisté je jedno: kauza ani zdaleka nekončí. Mnozí z těch, kteří byli podle pisatelů do kauzy aktivně zapojení, zatím v médiích vůbec nefigurují. 

Další dopis nájemníkům.
Jak byli oslovováni nájemníci?

 

Autor: Jiří Kment | pátek 18.11.2022 12:40 | karma článku: 16,81 | přečteno: 379x
  • Další články autora

Jiří Kment

Likvidace stromů v parku Danuše Muzikářové

Developer chce nový obchodní komplex v centru Brna. Vzhledem k plánované velikosti objektu by mu 2 patra garáží pod objektem nestačily. Ale vedle je přece volná nezastavěná plocha, Park Danuše Muzikářové, dříve Park Rooseveltova.

11.9.2023 v 0:59 | Karma: 15,82 | Přečteno: 740x | Diskuse

Jiří Kment

A ve vlastní zemi budem jako cizí...

Sledujete počty nově příchozích migrantů z Ukrajiny? Tušíte alespoň řádově, kolik už jich tu máme? A kolik jich tu budeme mít na konci roku za předpokladu, že se nebude jednat o míru a tím pádem migrační proud nebude slábnout?

6.1.2023 v 3:34 | Karma: 30,70 | Přečteno: 808x | Diskuse

Jiří Kment

Kontrolním výbor MČ Brno - Bystrc očima piráta...

Zelená pro Bystrc, Piráti a Bystrčáci to letos rozjeli v Bystrci ve velkém. Obsáhlé noviny s názvem "Bystrcké listy" jste jistě ve schránce nepřehlédli. Co tak si článek rozebrat z pohledu manipulací a dezinformací?

15.9.2022 v 13:32 | Karma: 7,31 | Přečteno: 210x | Diskuse| Politika

Jiří Kment

Muž, který sázel stromy

Knihu i její animované zpracování známe asi všichni. Osamělý muž sázel stromy tam, kde je předtím jiní lidé vykáceli. Soustavnou, tvrdou prací vytvořil z pustiny místo vhodné k životu. Probíhá někde analogický příběh i dnes?

25.12.2021 v 4:08 | Karma: 21,41 | Přečteno: 524x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Jiří Kment

Dukovany: konec nadějí

Tak nám zastřelili Ferdinanda. Tedy, ne, ehm, jen nám prý nějaký Čuk a Gek před 7 lety zapálili dvakrát muničák a přišli jsme na to zrovinka úplně náhodou v okamžiku, kdy se rozhodujeme, komu dáme největší zakázku v dějinách ČR.

15.5.2021 v 4:29 | Karma: 39,40 | Přečteno: 1598x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. dubna 2024  10:13

V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW...

Jsem dospělý muž, který kandiduje proti dítěti, utahoval si Biden z Trumpa

28. dubna 2024  10:09

Americký prezident Joe Biden na sobotní večeři pořádané sdružením zpravodajů v Bílém domě vtipkoval...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik