Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Já mám podobný problém. Chtěl jsem si založit VoIP operátorství a banka mi nedala úvěr, protože nemám nic, čím bych za takový úvěr mohl ručit. Takže musím platit drahému operátorovi, který si z těch mých peněz splácí svůj úvěr! Takže já de facto přispívám nějakému boháči... Dál už víte, jak to je.

0 0
možnosti

A mimochodem. Pokud váš známý nedostal hypo, zřejmě nic nemá, vydělává kulové a bydlí ve městě, kde jsou drahé nemovitosti. Něco by s tím měl dělat.

0 0
možnosti

Monetární politika ovšem není stavěna primárně pro bohaté. Je stavěna socialisticky. Že to zrovna nahrává těm bohatým, to je tedy fakt smůla... ;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Nevím, čemu se divíte. Celá monetární ekonomika západního světa funguje na zvyšování nerovnosti, kdy lidé pod čárou jsou vykořisťování skrze sofistikovaný systém úroků a inflace.

Celý ten obsolentní moloch, kde se obchoduje s bezcennými papírky je nutno zrušit a nenažrance vyházet z oken. Pak se možná něco pohne a implementuje se ekonomika, která skutečně reflektuje stav naší planety.

1 0
možnosti
LV

Rozveďte tu myšlenku, prosím.

0 0
možnosti

spojujete dvě různé věci - nejprve mluvíte o tom jak někdo má 4 byty a / asi logicky mu banka půjčí, když má čím ručit/ další má na hypotéku- a pak píšete o další věci a to je systém, kdy pokud prokážete, že nic nemáte ani vaši příbuzní a také neděláte nic, dostanete od státu byt nebo minimálně stát za vás zaplatí nájem a ještě vám dá na jídlo- to je úplně jiný problém to druhé je zavedeno v tomto státě, podle mně je to nespravedlivé ale strany, které volili někteří lidé to tak chtějí.

1 0
možnosti
PV

100% hypotéky jsou zlo, proč, vysvětlím. Je to trošku problém "slepice a vejce". Když máte levné hypotéky, nic nemusíte šetřit, jdete do banky a okamžitě bydlíte. To způsobí převis poptávky a zdražování. Čím více lidí si bude moc dovolit levné peníze tím dražší nemovitosti jsou. Nakonec jsou nemovitosti tak drahé že i hypotéky si budou moci dovolit jen ti bohatší.

Lidé totiž daleko lehčeji utrácejí peníze, které nemuseli vydělat a tak si kupují často nemovitosti, které jsou nad jejich dlouhodobé finanční možnosti a neuvědomují co to znamená hypotéka na 30 let, že úroky po skončení první fixace můžou být jinde, že mohou přijít na chvíli o práci ale banka bude chtít peníze každý měsíc atd...

1 1
možnosti
RP

To je ale přece běžná finanční gramotnost.

0 0
možnosti
TK

Jen pro zajímavost, podle studií je nyní na západě sociální mobilita nižší, než byla ve feudální Anglii. Jinými slovy, nyní, více než dříve, je váš sociální status určen tím, jaký majetek a sociální status měl váš pra pra pra pra děděček, a to údajně 300 let zpátky. ;-)

0 0
možnosti

Anglická střední třída ani dělnická třída už vůbec nic nemá, ani pozemky, všechny zabrala šlechta a bankéři během průmyslové revoluce

0 0
možnosti
JC

Ale tak to bylo vždy. V socialismu i v kapitalismu. Prostě jen to bohatství vytvořily generace. Tak pan Želinský může začít. Ovšem pokud ví, jak a jen nefňuká nebo nechce obrat toho, kdo má víc než on.

2 1
možnosti

Vytvorit majetek tak, ze oberete (ze vam to svobodne neda) toho, co ma min, je asi podle vas ten spravny system.

0 1
možnosti

Dnesni kapitalizmus, socializmus pro bohate - nemate na vyber, musite platit na bohateho i kdyz nechcete a u toho vam vykladaji pohadky o svobodnem trhu, ze nakupovat nemusite... asocialove vas za to zkritizuji, nazvou komunistou, nic si z toho nedelejte, od parazita nemuzet cekat, ze zkritizuje sam sebe. Ty rady, at se prestehujete tam, kde neni prace a byty jsou levne jsou take zabavne. Trh je o svobode, ze si koupite to, na co mate... ale ze si nekoupite zakladni potrebu vubec a jste nucen splacet cizi byt, tomu snad mohou fandit pouze skutecni asocialove a parazite. Takovi lide co nemaji na vlastni by meli dostat statni byt, a at si pronajimaji pouze ti, kteri si pronajimat chteji z duvodu flexibility apod. Kapitalista, soukromnik co je podporovan chudymi, nebo primo ze statniho rozpoctu, to je novy vydobytek dnesniho socializmu pro kapitalistu. A komu se to nelibi, toho postrasime komunisty nebo jej komunistou primo nazveme.

1 3
možnosti
RC

Takze podle Vas kapitalista, co prodava treba pecivo a vydelava na tom, je hnus, a clovek, co na to nema penize ma dostat pecivo zdarma od statu?

A kdyz chci bydlet v centru, ale nemam na to a bydlim na periferii, tak mam mit narok na statni byt v centru?

A co kdybych chtel za manzelku nejakou mladou a krasnou herecku? Tak taky nejakou vyfasuju od statu?

1 1
možnosti
MS

Autor clanku je ukazkovy komunista - někdo ma majetek a ma se dobře, jak chuby spatne, takze je třeba s tim nec udelal.

Cenu realit urcuje trh. V CR je bytu relativne nadbytek a v Usteckem kraji koupite byt i do 100 tis, na Ostravsku do milionu. Ja se také nerozciluji ze nemam na bydleni v Hollywoodu nebo New Yorku, bydlim v levnejsi lokalite.

Pokud onen znamy touzi po bydleni v Brne, nic mu v tom nebrani - je to pouze otázka penez. Predpokladam ze nemá vice jak 40 let a tato generace uz byla od zakladni skoly poucovana ze se bude muset o sebe postarat. Mit třeba pouzitelne vzdelani nebo dobry podnikatelsky zamer.

4 2
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik