Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kmente, věřím, že by mnoho čtenářů zajímala zkušenost, která Vám možná chybí a o níž byste se se svými čtenáři mohl podělit . Tou , možná nevšední, zkušenosti by bylo vyzvat svého kolegu Ivana Davida, aby se omluvil občanům za to, že jim předkládal převzaté nesmysly hanobící Ukrajince. Jak jistě víte, policii své konání vysvětlil tak, že tak činil v dobré víře a tedy s důvěrou ve zdroje , o nichž i lidé mnohem méně chytří věděli své. Pokud byste se odhodlal takovou zkušenost učinit, nezapomeňte se, prosím, pana Davida zeptat, zda na policii pouze předstíral svoji mentální nedostatečnost. Nevnímejte má slova jako uštěpačnost. Vede mne srozumitelný důvod. Tím je skutečnost, že jmenovaný změnil taktiku. Přebírá dál podobné "informace" , ovšem bez vlastních komentářů ve stylu já nic já slepý a tupý muzikant. Z toho si dovoluji vyvozovat, že na policii nebyl upřímný. Děkuji předem za Váš případný text na toto téma.

0 0
možnosti
Foto

Poznámka k diskusi: Byl bych nerad, kdyby mezi mnou a čtenáři (včetně autora) došlo k nedorozumění. Já si nemyslím, že si před rokem někdo přál na Ukrajině takovou speciální , obludnou a ničivou válku. Podporovatelé ruského režimu byli motivováni jinými zájmy a cíli. U nás i v jiných zemích. Jen špatně odhadli, kam ta jejich podpora povede a jak bude využita. Ostatně i pan prezident Zeman byl zaskočen. Stejně tak pan Klaus. Podporovatelé režimu, který se stále více vzdaloval demokracii, "jen" posilovali džina v láhvi, který nakonec vyrazil špunt a vletěl na Ukrajinu, z níž vyhnal milióny lidí.

Nastal tedy čas hledat viníka, neb situace je nade vší pochybnost vážná.

0 0
možnosti
Foto

Zapomněl jsem dodat, že vinit z toho , tamtoho a onoho právě Ukrajince , je v souladu s kremelskou partiturou.

0 0
možnosti
LV

Fascinuje mě Vaše přesvědčení, že po obsazení Zkrajiny Ruskem migrační vlna ustane. Daleko pravděpodobnější je, že pokud by mezinárodní společenství Ukrajinu Rusku prodalo, teprve potom by přišla opravdová migrační vlna, která by zaplavila Evropu. Navíc napořád. Teď je stal ten proud obousměrný, mnoho Ukrajincu se vrací zpět. Tahle možnost rusifikací Ukrajiny padá. Ale to je asi příliš složité pro SPD chápání.

2 2
možnosti
ZZ

Představte si, že nejvíc ukrajinských běženců přijalo Rusko - víc než 2 milony !

;-)

1 0
možnosti
Foto

Doporučuji ke shlédnutí video z Irska

https://www.facebook.com/leebraganUK/videos/1534681780345901

Doporučuji kouknout i do diskuze k videu, kde se píše, že podobná situace je i v Anglii, Kanadě nebo Belgii.

Připomíná mi to předchozí uprchlickou krizi, kdy se nám tlačilo do hlavy, že k nám jdou doktoři, inženýři, kteří tady budou pracovat budeme a když si někdo dovolil nesouhlasit, tak byl dehonestován nebo byl příspěvek smazán jako rasistický. Ani dnes se tady nedá napsat názor, aby nebyl pisatel napadán, viz diskuzi tady u blogu.

K videu jen tolik, že do Irska dorazily desetitisíce mladých mužů z Ukrajiny, žádné ženy a děti a jsou přednostně ubytováváni do vyprazdňovaných domovech důchodců, hotelech atd. V Irsku je velký nedostatek bytů, domů a ceny jsou vysoké, takže je velký problém sehnat bydlení pro místní. Kdo neumí anglicky, tak se jich místní ptají, odkud jsou, proč nejdou bojovat a kde mají ženy a děti.....a teď do mě

3 0
možnosti
ZZ

Já mám zkušenosti z Německa, kde zejména "osis" Ukrajince moc nemusí.

V Baden Badenu se místní dost nelibě dívají na velká auta ukrajinských oligarchů a jejich rodin, které si chodí pro sociální dávky.

;-(

0 0
možnosti
Foto

J53a66n 91Š79i20k

6. 1. 2023 7:43

Váš článek je manipulativní hnus. Milý pane informatiku z SPD. Pokud jste nezaznamenal na našem pracovním trhu chybí pracovní místa, o která Vy, z teplíčka své kanceláře ani netušíte, že na světě existují. Zkuste si tady sehnat zedníka, po odchodu ukrajinských mužů do války, skoro žádného neseženete. Uklízečky, pokojské, špatně placená místa u pásů, atd. nikdo z našich je nechce dělat a tyto místa z větší části dnes obsazují Ukrajinky. Proto blábolení, že Ukrajinci jen čerpají dávky a nic neodvádí, to je lež jako věž. Kde jste přišel na to, že jen malá část jich chce pracovat? Je jasně vidět, jakou masáž Vám dává velký vůdce Kim Ir Pitomio. A to vůbec neberu v potaz morální hledisko. Naštěstí v ČR nedrží otěže nahnědlá parta z SPD, která umí velmi dobře žvanit o migraci co nechce, ale řešení co s migranty žádná nemá. Vlastně jedno ano. Existují přece taková shromaždiště, dříve se jim říkalo tábory, to by vyšlo levně, viďte.

5 4
možnosti
JK

J50i81ř93í 18K36m56e62n17t

6. 1. 2023 11:36

Vážený pane, přejdu urážky a nesmysly. Kolik máte přátel a známých v dělnických profesích? Zedníka seženete bez problémů, pokud potřebujete, klidně Vám pošlu kontakt. Ovšem nebude "bez papíru". Ta špatně placená místa, kterými zaměstnavatelé doslova dojí náš stát, to má být něco kladného? Třeba v podobně výkonném Slovinsku mají mnohem vyšší minimálním mzdu - zkuste se zamyslet, proč. Uvědomte si, že systém zaměstnávání Ukrajinců za "oficiálně" minimální mzdy a následné dorovnání sadou sociálních dávek z našich daní k prosperitě povede jen těžko? Neříkám, jaká část jich chce pracovat, ale že větší část zatím není schopná pracovat. A možná ani nebude. Jak řekl jeden známý Ukrajinec - kdybych chtěl pracovat, mohl jsem zůstat na Ukrajině. Ale konkrétně - jedna velká výrobní firma na východ od Brna propustila nedávno všechny české zaměstnankyně (hloupé ženské si řekly o alespoň menší přidání na mizerných platech...) a nabrala Ukrajinky. Ty si můžou dovolit pracovat za hubičku, protože mají nárok na mnohem víc peněz od státu na "kapesném" a dávkách. Právně vše v pořádku - přece nějaké pracovní pozice zaniknou a jiné vzniknou, ne?

0 0
možnosti
Foto

Vaši vůdcové si pravděpodobně nepřejí, aby si členové a příznivci SPD něco přečetli o příčinách korupce na Ukrajině a o monumentální korupci v Rusku, které na úkor svých občanů úspěšně korumpuje politiky a další osoby veřejně činné v mnoha zemích.

K Vašim pocitům v ČR mezi Ukrajinci mohu uvést nejen to, že šiřitelé rozmanitých špinavostí produkovaných RF mají významný podíl na tom, že milióny Ukrajinců musely uprchnout před válkou. Mohu uvést i to, že i já se někdy přestávám cítit jako mezi svými, když se mi zdá, že přibývá lidí sloužících ruské prolhané a agresivní sprostotě. Často si vzpomenu na Karla Čapka, jak vnímal postupující agresivitu těch, kteří už se nemohli dočkat příchod spasitele.

2 1
možnosti
JK

J69i54ř38í 47K50m51e79n61t

6. 1. 2023 11:46

Nedělám si iluze o míře korupce na Ukrajině ani v Rusku. Jisté ale je, že ačkoliv má Ukrajina všechny předpoklady k prosperitě, životní úroveň je tam ve srovnání s Ruskem ještě mnohem horší. O jakých špinavostech mluvíte? Třeba o šíření nformací, že na Ukrajině je národním hrdinou Bandera? Ten, jehož stoupenci mají na svědomí zhruba 60 tisíc lidí? Staví mu sochy, pojmenovávájí po něm ulice. To ale není pomluva, to je fakt, který si můžete ověřit i na google mapě. Zákaz ruštiny v obchodním styku na Ukrajině je také realitou včetně vysokých pokut. Zákaz opozičních stran po násilném státním převratu, zákaz pravoslavné církve. Osobně nemám rád dvojí metr - pokud byly v pořádku všechny americké vojenské invaze do cizích států kterým jsme dokonce pomáhali, proč nyní proti stejnému chování Ruska protestujete?

0 0
možnosti
MB

Určitě - "Čechy čechům"! No zase problém- a kdo to vlastně je? Tento dotaz jsem kdysi položil spisovateli Vondruškovi. Odpověděl- "Panovník to absolutně neřešil. Měl zájem o výběr daní. Kdo platil, Čechem byl" .... Dnešek ?

Přístup k Ukrajincům je oblast, která se vládě dobře vydařila. Počínaje vyzbrojování a příjmem konče. Demografická realita ČR je zřejmá. Žádná populační exploze se nekoná - na trhu práce chybí statisíce lidí. Poměr pracujících x důchodců, je nepříznivý. Kdo do ČR dorazí- A přijde naši legislativu, zvyky a platí daně? Ten je vítán. Tak jako za časů dávných, viz panovník ...

Rusko? Země, která počtem obyvatel - bez války, vymírá.. Je srandovní, kdy si Vladimirovič započítává i počty z dobytého území- Krym. Ani to nestačí, tedy se věnuje únosu dětí. Adolf by jenom zíral! :-)

4 1
možnosti
JK

J56i71ř42í 24K55m86e31n21t

6. 1. 2023 12:26

Kdo do ČR dorazí- A přijme naši legislativu, zvyky a platí daně? Ten je vítán. --- Souhlasím. Problém je právě to, co popisuji v článku. Plné přizpůsobení poměrům v hostitelské zemi je závislé na počtu příchozích. Víc migrantů > menší snaha o přizpůsobení. Statisíce naopak vytvoří paralelní společnost, která sice bude platit nějaké daně ale nepřizpůsobí své chování, které právě bylo podmínkou prosperity země, do které přišli. Myslíte si, že Ukrajinci příchodem k nám najednou zcela zavrhnou veškeré jednání, které vedlo k hospodářské devastaci Ukrajiny?

0 0
možnosti
LB

Pan Kment citoval významná fakta, ačkoli tak úplně nesouhlasím s jejich rozborem, s podstatou článku souhlasím: Přítomnost stovek tisíc Ukrajinců v ČR nelze jen tak odmávnout s tím, že se nic neděje. Rizika tu jsou a jsou značná, a to dnes i do budoucna.

Je opravdu zásadní rozdíl mezi mentalitou osob z arabsko-muslimského okruhu a Slovanů z východní Evropy, to je třeba zdůraznit, porovnáváme-li možné důsledky migrační vlny v Libanonu a v ČR. Stejně tak je ovšem dobré připomenout, že ta ukrajinská mentalita se v zásadě neliší od té ruské. A na tu ruskou je dnes dovoleno, ba více méně žádoucí nadávat...

Argumentovaná diskuze o těchto věcech je nanejvýše žádoucí. Ovšem zdejší kritici pana Kmenta se spokojí s tím, že ten pán je z SPD. To ovšem nic nevypovídá o panu Kmentovi, vypovídá to pouze o jejich ubohosti.

5 0
možnosti
PK

Je mi líto. O ubohosti vypovídá spíše fakt, být členem populistické, proruské a především prolhané, politické strany.

1 4
možnosti
Foto

Jako člen SPD byste snad měl vědět o zprávě BIS, v níž se píše o šiřitelích ruské propagandy, kteří, zřejmě nikoli nezištně (v Bulharsku například směle zjištně) , získávali Putinovi podporu v přípravě na válku. Vzhledem k tomu, že by se Putin bez této jím financované podvratné činnosti (v mnoha zemích světa) neobešel, je více než odpudivé, když lidé rukama od ukrajinské krve tlučou do svých klávesnic útoky proti Ukrajincům, které pomáhali vyhnat z jejich země. Když Vám překážejí váleční uprchlíci, měli jste své ruce zaměstnávat jiným a pokud možno pozitivním způsobem.

3 2
možnosti
LS

Aha SPD, hned je jasné odkud vítr vane.

3 2
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik