Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Tak uz to je je ze jedni maji a druzi nemaji. A ti co nemaji by se meli zamerit na dvoje utraty a kupovani veci na ktere nemaji a přeorganizovat svuj zivot a hlavne svoje naroky.

0 0
možnosti
HM

Teď je v parlamentu novela insolvenčního zákona, podle které by oddlužující se dlužník nemusel splatit ani korunu. Pokud někdo poukáže na to, že je to nespravedlivé vůči věřitelům, dozví se, že si věřitel má ohlídat, komu půjčuje, takže pokud přijde o peníze, je to vlastně jeho vina. Těžko se pak divit, že se banky snaží logicky půjčovat jen těm, u kterých je předpoklad, že úvěr splatí, tj. byli například schopni nějakou částku předem našetřit.

7 1
možnosti
PK

Tak úplně zadarmo to v novém návrhu na "oddlužení není. Problém je že ten balast kolem je daleko víc než dlužná částka a neustále narůstá. Pro zajímavost - tuším v Římě je jednou za 50 let dělal tak zvaný "generální pardon". Tímse dlužníků nezastávám, ale současná situace je neudržitelná.

0 0
možnosti
VB

opak je pravdou, je tady zavedený systém, kterému se říká sociální stát a v něm bohatí úspěšní lidé financůjí život chudých a neúspěšných, obecně se tomu říká přerozdělování a nebo sociání solidarita a když banka nechce někomu půjčit na byt, tak jistě to nedělá ze škodolibosti, ale má k tomu svoje důvody, strach, že o peníze příjde, to jí za zlý mít rozhopdně nemůžeme, miochodem, kdyby ten zloduch, co pronajímá vlastní byty ho měl tomu chudákovi přepsat s tím, že mu ho bude 30 let splácet, tak by se taky jinak ošíval

2 0
možnosti
Foto

I57v70a18n 69M98a30r21e46k

24. 3. 2018 18:05

Velká karma p.Kmente. R^ [>-]

0 7
možnosti
RC

Tomio ho nepochvali... takto kritizovat vedeni vlastni sekty, to se nedela

0 1
možnosti
JP

"Může nastat situace, kdy si boháč koupí na hypotéku byt nebo celý bytový dům a ubytuje někoho, kdo nemá ani na nájem. Za toho někoho potom zaplatí nájem sociálka příspěvkem na bydlení." Viděl jste někdy vybydlený byt nebo dům? Divíte se, že si majitel takového bytu řekne o vyšší nájem? Víte, on musí po odchodu některých individuí, co nemají ani na nájem, ten byt rekonstruovat a sanovat. Pokud jste takový byt neviděl, udělejte si laskavě exkurzi do Chánova nebo do Košic na Luník IX. A podotýkám, že ty byty tam nejsou v soukromých rukách, ale byly to byty státní, které stát převedl na obce. Ani obce si s tím nevědí rady a vy ještě závidíte tomu "zavilému zbohatlickému kapitalistovi", že tyto lidi ubytovává?

4 1
možnosti
JK

Nějak tomu nerozumím. Podle absolvované VŠ bych předpokládal, že ani s nájmem, ani s hypotékou byste neměl mít problém. Kde je tedy ten zádrhel ?

4 0
možnosti
RP

Článek je vcelku žvást, za 28 let od totality bya spousta času na šetření a investování, třeba do těch bytů.

Ovšem kdo si půjčuje na auto, na spotřebitelské půjčky atd, aby měl lepší věci a lepší dovolenou než soused, nakonec nemá nic.

15 0
možnosti
TH

Jako vykořistovatel bych do koupi bytů k pronájmu nešel.Lepěí je nakoupit potřebný materiál ve velkém,s patřičnou slevou;-D.Pro mě je pronajímatel bytů dobrodinec.

1 0
možnosti
TH

Umístěním tohoto se vám Idnes nějak mstí?

0 0
možnosti
AJ

Mozna si to tak ani nenastavili bohaci jako je to problem zpusobeny mesty a vubec bydlenim ve velkem meste. V Brne se temer nestavi, mesto schvaluje, resp. spise neschvaluje, uzemni plan nekonecne dlouho a zadne nove plochy pro bytovou vystavbu nejsou planovany. Pritom do Brna proudi tisice lidi, dnes i cizincu, kteri chteji nekde bydlet. Ceny by mozna jeste rostly i dal, ale mam pocit, ze uz to narazi na koupeschopnost. A omezeni CNB vitam, protoze to prave schladi poptavku a udrzi ceny na uzde. Mozna nastal i ten obrat, ze uz vsichni nebudou mit na vlastni bydleni, tak jak je tomu na zapade.

2 0
možnosti
HM

Speciálně v Brně ovšem, místo aby podporovali přidělování sociálních bytů lidem, kteří jsou přínosem pro tuto zemi, například mladým vysokoškolákům, dávají zadarmo byty nepřizpůsobivým, i těm, kteří už byty vybydleli.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
19 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik