Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Na co si stěžujete?

----------------------------

Že nejste úspěšný, bohatý a že se někdo rozhodl vám nepůjčit své peníze?

Je zde západní kapitalismus a tak to chodí.

Snad byste nechtěl bezúročnou půjčku, tak jak to bylo za komunistů.

Tu byste hrdě odmítnul.

3 2
možnosti
MM

Už se opakujete, nechcete radši prohlédnou stav vašeho loveckého zámečku?

Úspěšní a bohatí to přeci nemají jednoduché! :-/

0 0
možnosti
JR

J47a32n 17R52á38ž

24. 3. 2018 10:20

Osobně vítám spřísnění hypoték. A uvítal bych, kdyby skončil stav, kdy splátka hypotéky je nižší než

0 0
možnosti
JR

J34a54n 92R60á77ž

24. 3. 2018 10:34

Pokr.

než standardní nájem. Dnešní stav na trhu s byty je zrůdný,když si byty kupují lidé bez finančních rezerv a mladý člověk,který vydělá 50.-60tis/měs. si namlouvá, že může vlasnit rezidenční byt na dobré adrese v Praze.

Zdražení hypoték, požadavek na krytí min.20% a postupné zv,šování úroků zklidní přehřátý trh. Byty či spíše celé bytové do y budou kupovat kapitálově silní jedinci a stav se dostane do normálu,kdy většinu bytového fondu budou tvořit nájemní domy s definovaným vlastníkem a ne paskvil zvaný Sdružení vlastníků.

3 1
možnosti
JZ

To jste nějaký komouš nebo co? Bohatí mají statky, chudí dřou až do důchodu a pak nemají nic. A co je na tom špatného? Copak chudí dělali zadarmo?

1 0
možnosti
TB

Tento systém je postaven hlavně jako pomsta živnostníkům, kterým je z příjmů uznáváno kolem 10%

0 0
možnosti
RC

Je prehledl jste jednu podstatnou vec - proc najem v druhem nejrazsim a nejvetsim meste. Pro nebydlet levneji jinde?

2 0
možnosti
VH

Vidím kolem sebe statisíce, možná milióny lidí, kteří nedělají nic jiného, než že si dávají "vše do nákladů", zbytek přesunou do fiktivních firem v Karibiku, korunové dluhopisy kupují ve velkém (ostatně mohl si je od Kalouska koupit každý, kdo umí spořit) a to vše jen proto, aby si koupili drahý elektromibil s dotací. To vše ovšem jen ve zblodilém mozku člověka, jehož logika je dokonalou ukázkou úpadku vysokého školství.

Vy, pane Kmente, jako absolvent VŠ - informatika nemáte dost vysoký plat? Jak to, v dnešní době?

Pane Kmente, ta elektroauta nejsou žádný luxus. Ale Vy evidentě nezávidíte kvalitu, ale vysokou cenu (navíc dotovanou).

9 0
možnosti
VH

Prosím, vysvětlete mně, co "všecko" byste si dal jako OSVČ, podnikající v informatice do nákladů. (Pokud se budete snažit mi odpovědět, možná pochopíte nesmyslnost Vašeho žvástu.)

A co si, Kment, predstavujete pod takým "dát do nákladů"? Jako že Vás to nic nestojí?

3 0
možnosti
PK

Nejsem OSVČ, ale víte, že věta dá si to do nákladů je taková kouzelná formulka. Někteří často rádi zjednodušují touto větou práci jiných a ukazují, to je lump ten podnikatel. Můj známý začal na začátku roku jako OSVČ, pracuje 12 hodin denně a do nákladů si ani nemá co dávat, jelikož zatím veškerý zisk platí za nájem a zboží. Ale je to přece podnikatel, který určitě má milion měsíčně. A já se vždy ptám, proč tedy je 12 hodin denně v práci?? A proč to nezkusí ti kritici, když je to tak snadné zbohatnout, dát si vše do nákladů a je to bez práce a rizika ... ?

10 0
možnosti
VH

Co se Vám na pronájmu bytu a následného investování výnosu zdá perverzního? Asi jste si nevšiml, že jeden byt splácí příjmy z bytů čtyř či pěti.

Napadlo Vás, že do těch splacených bytů musel také vložit vstupní kapitál? Nebo (i přes pronájem) splácet i ze svého. Jen z nájmu by ještě dlouho splaceno neměl.

Vlastní bydlení bylo vždy a všude je jen pro relativně bohaté. Výstavba bytu prostě něco stojí.

Že banky chtějí, aby část kupní ceny byla splacena z vlastních (nepůjčených) peněz? Chvála bohu, že už konečně. Rizika, spojená s nesplácením bychom mohli nakonec odnést my, daňoví poplatníci. Stejně ti bez vlastního bydlení jako ti, kteří splácí svoji hypotéku.

Závěr: Ne každý musíme mít vlastní bydlení. Nemají ho všichni nikde na světě. Ani v Anglii, kde je asi kult vlastního bydlení (v domku) nejintenzivnější.

14 0
možnosti
PK

Vážený pane autore, přečetl jsem si váš profil a vyvstaly mi z toho dvě odpovědi, které si nechám pro sebe, aby to nepůsobilo urážlivě. Uvedu jeden příklad, abych ukázal, jak je váš článek tendenční.

Dejme tomu, že zájemce o hypotéku 2.000.000 potřebuje příjem 25.000 a 20% vlastních prostředků, což je 400.000.

Pokud má na nájem vyšší než je splátka hypotéky, která je cca 11.000 a nájem např. 15.000, má možnost jít do nájmu menšího bytu. Zde zaplatí třeba 8.000. Ušetřených 7.000 měsíčně může spořit na 20% vlastní část hypotéky. Po cca 4 letech, když využije stavební spoření si může pořídit vlastní bydlení. Úsporu mezi nájmem a splátkou hypotéky má možnost spořit nebo investovat do dalšího bydlení a to pronajmout. A je z něho ten zlý boháč a vykořisťovatel. Ale to by musel něco udělat, uskromnit se a riskovat snížení cen nemovitosti nebo zničení bytu nájemníkem. A to je sakra těžší než si stěžovat na bohaté lumpy, kteří si vše dají do daní. Což je samozřejmě nesmysl, ale mnoho lidí rádo slyší o zlých boháčích.

PS: jsem zaměstnanec a nemám 5 bytů.

18 0
možnosti

O95t11a 33Š27í75d63a

24. 3. 2018 18:39

Tohle nechtěl číst.

0 0
možnosti
Foto

Asi Vám nedošlo, že u těch 100% hypoték šlo kolikrát o splátky "na krev", stačil jeden výpadek příjmu na pár měsíců a bylo zle. Tomuhle se banky snaží zabránit a když vidí, že člověk má našetřeno třeba 200tisíc, je pro ně solidní klient, protože si umí dávat peníze stranou na horší časy.:-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik