Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, tak podle Vás by se měly vrátit 100% hypotéky a půjčovat lidem, kteří nemají našetřeno ani na vybavení (proč by měli, když k hypotéce dostali ještě dalších 100, nebo 200 tisíc,tzv. "na vybavení bytu". To, že ceny bytů rostou naprosto nesmyslně a jednou ta bublina stejně praskne, je jedna věc,ale s tím, že by člověk měl mít něco málo (aspoň 15%) našetřeno, nemám problém.

10 0
možnosti
AL

Když jsem si přečetl váš článek, tak mě hned napadlo, že takto začínají revoluce.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Máme hlad, máme holé ruce a zatímco ti úspěšní a bohatí mají (skoro) všechno.

To není spravedlivé, musíme změnit systém, ukradnem rozdělíme a všechno bude patřit všem.

Tak vznikla idea komunismu.

No a pak, po třiceti letech a statečném netovém "boji" s komunisty jsou rádi, že mají práci a svůj 3+1.

:-)

6 1
možnosti
AT

No, a čo s tým chcete robiť?

1 0
možnosti
JP

"Bohatí jsou na tom lépe. Pokud podnikají, mohou si dát skoro vše do nákladů." Další plk někoho, kdo nikdy nepodnikal. Na co čekáte, šup, šup, živnosťák stojí 1.000,- Kč, pak si můžete dát to "skoro všechno" do nákladů a budete se koupat v miliónech. Tak proč jste pořád ještě zaměstnanec?

25 0
možnosti
PK

Máte pravdu v tom, že nové vlastní bydlení je dnes jen pro bohaté. Ale nesváděl bych to jen na hypotéky. Jsou to především neúměrné ceny pozemků, stavebních prací, na rozdíl od jiných komodit zde není dostatečný tlak trhu. Také za chvíli budeme vydělávat jen v Praze nebo Brně a to žene ceny vzhůru. Jsou tam desítky vlivů a myslím si, že stát selhává. Na druhé straně - proč jen vlastní bydlení když v kapitalismu musíte za prací?

4 0
možnosti
VH

V čem stát selhává?

1 0
možnosti
MB

Se zájmem jsem početl Vaše sdělení a beru to za důkaz jara ! Hibernace, též hybernace, česky zimní spánek, je specifická reakce živočichů na zimní období. Pravěpodobně jste bez historie, rodičů přátel a běžného poznání života. Zatím co vy spal, ostatní konali. Dobrali se k výsledkům, ze kterých po právu a legálně těží. Opět potvrzení toho, že nejvíce pak utrácí ten - Kdo na to nemá ! Z movitého člověka je těžko peníz vyrazit - On sice taky utrácí, ale především investuje. Do sebe - do své budoucnosti, pro své bližní. Tak vznikne pomyslný chodník života, po kterém se následníkům, již lépe kráčí. Pokud to doposud nikdo neudělal, netřeba rmoutit ! Položte Vy, svou první dlaždici základu. Je to pracné, ale i zábavné - doba přes všeliké peripetie i docela příznivá ! Přeji mnoho úspěchů ... Jste limitován - Poze sám sebou ! ... :-)

10 1
možnosti
AL

Pane Kmente, přeci se nebudu stydět za to, že jsem bohatý a vy chudý.

Nebo, že všichni z naši rodiny (kromě těch co studují v zahraničí) bydlí ve svých domech, statcích, loveckém zámečku atd.

Od pradávné historie byli lidé bohatší a chudší. Tak to je a nic s tím nenaděláte.

Ostatně, jak sám v článku píšete, chodíte za těmi bohatými a chcete, ať vám půjčí své peníze. Že nechtějí, je jejich právo.

6 1
možnosti
PK

Nic proti, že jste se pochlubil se statky a zámečky, ale - nechoďte do politiky. Moc hlasů byste nedostal:-)

1 0
možnosti
BH

Rád hledám a nabízím řešení problémů.

To je citace z vašeho profilu...

Pane autore, co takhle řešit problém nikoliv závistí, která z vašeho článku jen stříká, ale třeba úvahou, jak cosi našetřit, snažit se a pak si byt pořídit....:-)

22 0
možnosti
MK

Presne tak! Pise o sobe ze nabizi reseni problemu a pritom zde krome citoveho vylevu o zlych bohacich zadne reseni nenabidl. Asi na to zapomnel ;-D

9 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2390x
Absolvent fakulty informatiky MU, zaměstnanec VoIP/virtuálního mobilního operátora. Podporuji zavedení prvků přímé demokracie a odvolatelnost politiků, kteří se zpronevěřili svým slibům a nehájí zájmy svých voličů. Rád hledám a nabízím řešení problémů. Nejsem příznivcem jednoduchých zákazů, které většinou nefungují, hledám použitelné alternativy. Jsem členem SPD, zastupitelem města Brna a MČ Brno-Bystrc. 

Seznam rubrik